tiistai 7. kesäkuuta 2016

Tylliunelma

Nyt on kesäloma virallisesti alkanut, jihuu! Ihana, kun saa tehdä melkein mitä huvittaa! Toivottavasti ne ihanan lämpimät säätkin palaisi taas lomalaisia ilahduttamaan. :)
Meillä peruskoulun päättäneillä ysiluokkalaisilla oli viime viikolla koulussamme gaala-ilta. Tanssia, kahvittelua ja kisoja oli ohjelmassa ja illan päätteeksi jokainen luokka meni syömään johonkin ravintolaan. Olihan se mukava ilta, mutta ihanan siitä teki se, että sai kerrankin tuntea itsensä prinsessaksi tyllimekossa ja ammattilaisten tekemissä kampauksessa ja meikissä. Gaala-iltahan oli matkittu oikeastaan lukion vanhojen tansseista, ja useimmilla tytöillä mekotkin oli kyllä myös sitä tyyliä. Itse en viitsinyt laittaa rahaa gaalamekkoon niin paljon, joten päätin tehdä sen itse. Mekkotehdas aikuisille-kirjasta löysin kivan tyllimekon ohjeen, jota vähän vielä muokkasin mieleisekseni. Aloin tosiaan tehdä mekkoa jo viime talvena ja sainkin sen hyvissä ajoin valmiiksi. No, kun mekko oli muutaman kuukauden roikkunut huoneessani esillä, se ei enää oikein miellyttänytkään. Lopulta sitten päivää ennen gaalaa(!) aloin korjailemaan mekon istuvuutta, ja jotenkin se mekko ei vain enää näyttänyt hyvältä päälläni. Niinpä sitten Pinterestin innoittamana otin sakset käteen ja leikkelin helman pieniksi suikaleiksi.
Mummin kanssa sitten taiteilimme solmimalla tämän tylliunelman. Tarvittiin vain sakset, kuminauhaa ja n. 16 metriä tylliä (hih) ja joka tytön keijukaismekko oli tunnissa valmis. Voi sitä helpotusta, kun sain oikeasti näköiseni ja istuvan mekon päälleni! Vähän tiukille toki meni tämän tekeminen, eikä kaikki todellakaan mennyt niin kuin suunnittelin, mutta lopputulos oli kuitenkin mieleinen!



Yläosan metsästäminen mekkoon oli aika työlästä, ja lopulta päädyinkin jo aiemmin hankkimaani Creamin pitsitoppiin.

Tätä prinsessapäivää voi hyvillä mielin muistella!

-Siiri-




2 kommenttia: