lauantai 2. heinäkuuta 2016

Oslossa

Tänä kesänä meidän perhe teki kesäreissun mahtavaan Norjan pääkaupunkiin, Osloon. Ihan ensiksi täytyy mainita, kuinka kivaa oli, kun lento Osloon kesti vain vähän päälle tunnin! Eihän siinä ehtinyt kuin koneeseen istahtaa ja sitten oltiinkin jo perillä. ;)
Semmoinen moka kävi tällä reissulla, että yksinkertaisesti unohdin kameran autoon lentokentälle. Voitte varmaan kuvitella harmituksen määrää, kun huomasin sen! :( Noh, onneksi perheestä löytyy muutama hyvällä kameralla varustettu puhelin, joten niillä mentiin sitten tämä reissu...

Nämä ensimmäiset kuvat on otettu Vigeland-puistosta, jossa kävimme yhtenä aurinkoisena ja lämpimänä päivänä. (Kuvat eivät sitten ole missään aikajärjestyksessä tässä postauksessa) Puisto (niin kuin melkein kaikki muukin Oslossa) oli hyvin hoidettu ja siisti, ja ihmispatsaita oli kiva katsella. Gustav Vigelandin suunnittelemat veistokset olivat kyllä mahtavia! Ehdottomasti yksi Oslon suosikkinähtävyyksistäni!

Oslossa oli monia ihania puistoja!

Toinen Oslon suosituista nähtävyyksistä on Holmenkollenin hyppyrimäki. Korkealla vuorelle pääsi "metrolla" huikeissa maisemissa. Jo itse metromatka oli päätähuimaava, mutta kun kiipesimme Holmenkollenille, alkoi oikeasti pelottaa! Pelkkä puolesta välistä hyppyriä alas katsominen sai mahan heittämään pari volttia. ;)

Ikinä en olisi suostunut kiipeämään aivan hyppyrin laelle!
Vuorella oli myös hieno 1700-luvulta peräisin oleva puukirkko.

Rådhuset eli Oslon raatihuone oli ulkoa ankea, mutta sisältä upeiden maalausten peitossa. Ne olivat niin yksityiskohtaisia, että niitä olisi voinut tuijotella monta tuntia ja koko ajan olisi huomannut jotain uutta! Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!


Norjan kuninkaallisten muotokuvat.

Oslossa sataa melkein aina, niin myös meidän siellä ollessamme. Eipä se sadekaan menoa haitannut... ;) Yksi päivä oli kuitenkin oikein lämmin ja aurinkoinen, ja silloin kävimme paikallisessa maauimalassa polskimassa.

Keskustan liepeiltä pääsi laivalla kätevästi Oslon vuonon saarille. Hoved(o)ya nimisellä saarella oli kiva uimaranta ja luostarirauniot. Laivamatka oli nopea ja merinäköalat hienot.










Kovimpia turistimagneetteja oli ehkä Operahuset, oopperatalo. Olin jo ennen matkaa katsonut paljon kuvia tästä modernista rakennuksesta, mutta paikan päällä se oli vieläkin näyttävämpi! Rakennuksen katollakin pääsi kävelemään ja sisäpuolellekin kurkistimme (kuvat yllä).







Oslossa "hienostoalueella" talot olivat toinen toistaan kauniimpia. Värejä löytyi jos jonkinlaisia ja miltei kaikissa taloissa asukas oli loihtinut vehreän parvekkeen. Olisin voinut muuttaa mihin tahansa niistä taloista! :)




Akerhus Festning, Akerhusin linnoitus


Oslon pääkadulla, Karl Johanilla riitti vilinää.


Oslohan on yksi maailman kalleimmista maista ja sen kyllä huomasi! Onneksi oikein mihinkään nähtävyyspaikkaan ei tarvinnut maksaa sisäänpääsystä (jätimme siis kaikki maksulliset museot käymättä) Kovasta hintatasosta huolimatta päästiin vähän shoppailemaankin. Oslossa oli niin ihania sisustusliikkeitä, ihan ok hinnoin. :)

Tässä olisi nyt tämmöinen kuvapläjäys meidän Oslon reissusta! Toivottavasti ette aivan kyllästyneet... ;) Vaikka näitä kuvia oli aikas paljon, niin tässä oli vasta ns. parhaat palat. Ja äitin kännykän kuvat on vielä käymättä läpi, huh huh!
Matka oli oikein onnistunut ja Oslo yllätti positiivisesti!
Kyllä se matkailu on vaan ihanaa, eikös?!

-Siiri-




2 kommenttia:

  1. Kyllä matkailu on kivaa!! Pohjoismaat kaikki ovat omalla tavalla erilaisia. Paljon ehditte Oslossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Kovasti tosiaan tehtiin kaikenmoista, mukava reissu oli! :)

      Poista