torstai 20. lokakuuta 2016

Bremen!

Heipparallaa!
Meidän syysloma polkaistiin käyntiin Saksan reissulla, jolla juhlistimme Faarin 70v-synttäreitä. Kyllä se matkustaminen vaan on ihanaa!
Bremen on sopivan kokoinen paikka neljän päivän reissulle, ehdittiin paljon kaupungista näkemään. Tuossa kuvassa yllä oleva patsas on Bremenin "maskotti" ja sitä näkikin kaupungissa kaikkialla bussinpenkeistä matkamuistoihin. Elukat ovat Grimmin veljeksien sadusta ja varmasti tutut monelle.
Keskustan upea kirkko...
 


 

Löysimme hauskan kaivon, josta kuului erilaisia ääniä "kaivon haltijalta", kun sinne tiputti kolikon. ;)
 
Bremenissä oli meidän siellä ollessamme käynnissä Frimarkt nimiset markkinat, joista esimakua sai heti keskustan karkkikojuista ja karuselleista. Viralliset kemut kauempana oli kyllä aika moiset!

Tässä vähän makupaloja markkinoilta teillekin. 
 
 


Koskaan aiemmin en ole kyllä nähnyt yhtä kirkasta ja suurta tivolia ja kojupaljoutta, mitä näillä markkinoilla oli! Aluksi nuo valot oli todella upeita, mutta pikkuhiljaa alkoi silmissä vilistä neonvärit ja korvissa sekoittua huumavan kovaääniset musiikit. No, kiva kokemus se kuitenkin oli! :)
Oma lempparini Bremenissä oli ihastuttava Schnoorin kaupunginosa, jossa talot oli vanhoja, pastellisen värisiä ja kadut kapeita.

Alueella on myös muutamia hauskoja ja uniikkeja kauppoja, kuten nalle-, nappi- ja joulukauppa.


 
 




Bremenin mahtava rautatieasema.

Faarin synttäripäivänä kävimme syömässä ravintolassa, joka oli lentokentän "päällä". Sieltä kelpasi katsella lähteviä lentokoneita ja auringonlaskua herkuttelun lomassa. ;)

 
Semmoinen reissu oli se!
Toivottavasti kaikilla lomalaisilla on ollut rentouttava loma tähän asti ja muilla mukava syksyinen viikko!
 
-Siiri-
 
 

2 kommenttia: