torstai 10. elokuuta 2017

Howth, Irlanti

 Ensimmäinen retkikohteemme junamatkan päässä Dublinista sijaitseva Howthin niemi. Kun juna oli melkein perillä, näimme ikkunasta upean merinäköalan ja korkealla kohoavat vuoret, paikka oli kuin jostain maalauksesta! Aluksi vain ihmettelimme ja ihastelimme pientä kylää meren ja vuorien välissä.
 
 
 
Rannasta lähti eri pituisia kävelyreittejä vuoren ympäri, me valitsimme 7 km:n mittaisen. Matkanteko kesti kauan, sillä maisemat olivat niin upeat, ettei kameraa malttanut laskea käsistä. Howth oli vielä upeampi, kuin Pinterest-kuvat antoivat ymmärtää!

Kävelyreitti kulki ensin upean asuinalueen läpi, jossa kaikista taloista oli merinäköala.


Kuljimme pieniä polkuja pitkin, jotka menivät välillä niin läheltä vuoren reunaa, ettei harha-askelia voinut ottaa. Jos uskalsi, pystyi kurkistamaan pieniltä kielekkeiltä mereen.



Meidän retkelle sattui osumaan juuri se aika vuodesta, kun kaikki vuoren rinteillä olevat kasvit kukkivat keltaisina ja violetteina mattoina.

 
En oikein vieläkään käsitä että olimme oikeasti jossain noin upeassa paikassa! Howth oli Irlantia parhaimmillaan! Kun maisemista mykistyneinä saavuimme takaisin vuorelta kylään, tarvitsimme murua rinnan alle ja maistoimme paikallisesta kalasta tehtyä perinteistä fish & chips:iä.
 Jos vain sattuu menemään Irlantiin, tätä paikkaa ei kannata sivuuttaa!
 
Tänään alkoi koulu, joten näiden lomakuvien katselu saa mielen taas iloiseksi!:)
-Siiri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti