sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Venetsia

Italian reissumme ensimmäinen retkikohde oli valloittava Venetsia. Odotin sinne pääsyä kovasti, sillä kaupungin erilaisuus viehättää kovasti. Milanosta junamatka Venetsiaan kesti kaksi ja puoli tuntia, mutta olihan paikka istumisen arvoinen!
 
 
Rautatieasemalta hyppäsimme lautan kyytiin, joka kulki Venetsian suurimman kanaalin, Grand canalin halki. Sen varrella oli ihania taloja vieri vieressä, eikä yhteenkään niistä päässyt kuin suoraan veneestä sisään pomppaamalla. :)

Päivä Venetsiassa oli muista päivistä poiketen lämmin ja aurinkoinen, ihan kuin kesä!



 
Venetsiasta pääsi kätevästi lautalla läheiselle Muranon saarelle, joka on tunnettu laadukkaista lasituotteistaan. Pieni saari olikin täynnä erilaisia lasikauppoja, museoita ja taideteoksia. :)




 
 Venetsian turistirikkain paikka oli ehdottomasti Basilica di San Marco eli Pyhän Markuksen kirkon edustalla oleva aukio. Tuo kirkko oli yksi kauneimmista, mitä olen koskaan nähnyt -koko rakennus oli täynnä kullattuja maalauksia niin sisä- kuin pihapuoleltakin.




 




Huokausten silta, toinen Venetsian keulakuvista.





Venetsia on kyllä sellainen paikka, jota ei päivässä ehdi näkemään (vaikka joku niin väittikin). Jotenkin aika vaan kului ihmetellen ja ihastellen, enkä ehtinyt saada kunnon kokonaiskuvaa kaupungista. Onpahan ainakin syy käydä joskus uudestaan! ;)
 
-Siiri-
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti